‘Na de dood in de hemel’ is een autobiografische kortfilm van Thomas Baert en regisseur Lukas Bossuyt. Het scenario is gebaseerd op Thomas’ verbale en visuele geheugen. Het duo omringt zich met professionele acteurs en crew. Wat gebeurt er als de rollen omgedraaid worden?

Foto: Jo Voets

Video-kunstenares Ted Oonk ging aan de slag samen met Laurence Demets. Via het medium van de performance onderzoeken zij de kwetsbaarheid van een persoon met het syndroom van Down, van een vrouw, van een lichaam. Geleidelijk transformeert het beeld in een krachtige pose.

Foto Ted Oonk

De film van kOen Moerman en André Wostyn biedt een unieke, artistieke inkijk in het ontstaan van Duizend Patronen. Ze volgen de artistieke medewerkers, reizen mee met de bruiklenen en becommentariëren de opbouw van de expo.

In haar project Needle Woman filmt Kimsooja zichzelf als ijkpunt tussen stromen mensen, in enkele drukke wereldsteden.

Foto: Courtesy of Axel Vervoordt Gallery, Antwerp, and Kimsooja Studio

Messieurs Delmotte is bekend om zijn absurde performances. Jan Goris is een van de vaste acteurs van Theater Stap, en momenteel te zien in de reeks ‘Tytgat Chocola’. Samen duiken de twee op in de stad om af te rekenen met de voorspelbaarheid van alledaagse patronen. Een video vol komische, licht anarchistische grappen.

Foto: Bart Vandevijvere ism WIT.H Kortrijk- Messieurs Delmotte

De video performance van Agnes Nagygyörgy en Freija Van Esbroeck vertelt het verhaal van wat naaien betekende in het leven van de moeders, grootmoeders en overgrootmoeders van de twee kunstenaars.

augustus 2, 2017